Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

mandag 5. mai 2008

Gott & Blandat från tiden som gått

SISTA KVÄLLEN MED GÄNGET!

Här ser ni Fideli, Vårin, Synne, Felix och Filippa sitta hemma hos oss och ha Filmkväll med lördagsgott! Detta var sista kvällen vi hade med Familjen Bjørklund och det måtte jo firas med en god grillmiddag och lite gott vin. Barnen hade varit tillsammans nästan hela dagen då de hade bakat Skole Boller och varit på tur tillsammans. Filippa & Fideli har ju haft skole ferie i 2 veckor så de var glada för att ha Synne & Vårin här. Just nu, i skrivandes stunds å befinner sig familjen Bjørklund på HAWAII - På väg hem till Norge! De sitter nog där och gottar sig på balkongen i solnedgången och med ett gott glas rödvin - och tänker på allt som varit under de senaste 6 månaderna! Jaa vi saknar er gänget - mycket - det är väldigt tomt utan er här. När Fideli packade upp påsen med alla leksaker som ni hade lämnat till oss mens vi var i Brisbane så utbryter Fideli: - Ohhh det lukatar Synne & Vårin..... Tack för att fick fick en chans att lära känna er, vi har njutit av varje sekund tillsammans med er och barnen hade nog inte fått en lika härlig och avslappnad tid här om det inte vore för er!! Vi ses snart igen!! Over and Out!

En dag på PLAY SCHOOLEN!
Felig går ju på Macandrew Bay Play School tillsammans med Ida två dagar i veckan - mer om de så önskar! Där får han boltra sig med lite allt möjligt:

Att snickra, såga och skruva hör tydligen till favoriten - här är han i full gång! Morfar, när Felix kommer hem är det bara att plocka fram snickar sakerna dina och sätta igång - han är jätte dukig!


Utrustningen är viktig och man måste ha på sig skyddsglasögon när man arbetar med så här allvarliga och stora saker!

- - - - - - - - - - - - --

Då var vi nere med våra gäster på MacBay Playground - Åsa, Rohan, Korben & Aniara var ju här i några dagar


Korben & Felix på gungorna! En av dagarna tog vi med Familjen Lyall-Wilson till Tunne Beach. En underbar lite tur som vi har varit på förr. Liknande bilder har ni också sett förr men måtte bara visa dessa ändå!


Alla 5 barn var så duktiga att gå! Här har vi precis börjat turen neröver - det är mycket brant...

Filippa, Felix & Fideli pustar ut något - UT PÅ TUR ALDRIG SUR!

Här har vi dokumenterat pause nr 2 - fortfarande glada barn men klart, något kämpigt var det (detta är egentligen på G upp igen...!)
Då var det dags att gå igenom tunneln, det lilla lilla hålet - spännande som bara den!
Och tänk - det visade sig att en pirat hade varit där och gömt en skatt inne i grottan - tur att det var lågvatten annars hade vi aldrig hittat denna skatten. Barnen letade och letade och gissa vad de fann? Yes - aldeles äkta Australiensiska mynt - måste ha varit mycket gamla kom vi underfund med! Men tydligen fortfarande välsmakande!
Här står Felix & Aniara - Korben ser vi i bakgrunden!


Filippa på toppen av en jätte bamsig sten som ligger nere på stranden!


Denna gången kunde man krypa igenom ett hål från Grottan ut på stranden! Det var inte möjligt sist vi var där - då var det sand i hela denna sprickan nästan -så detta var ju väldigt spännande - måste säga att jag var lite nervös över att släppa igenom barnen - men Truls hade redan påbörjat det hela innan jag hann säga nåt - och bra var ju tydligen det! Hela familjen Engström Grahn - tillsammans på Tunnel Beach!




Ingen kommentarer: