Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

onsdag 6. februar 2008

Mini Semester Del 1 - Queenstown

Då var det dags att packa bilen igen för en liten svängom här i Kiwiland! Glada i hågen fyllde vi bilen (inte så svårt med 6 pers!) och körde norr ut till Palmerston! Där skulle vi ta av mot Alexandra och Queenstown.


Här ser ni en bild av ett typiskt landskap på denna delen av ön, torrt och brunt med lite kullar samt en och annan liten älv som rinner. Här är vi nära lilla byn Alexandra!!















Här är vi äntligen framme i Queenstown och tar oss en god middag på en härlig pub/restaurang. Queenstown var en mysig by, det lilla vi såg. Massa folk o rörelse, fick känsla av en liten alpby!



Filippa ville äta citron från vattnet...så surt det blev!

Med på resan skulle familjen Thompson vara, Anna, Andy & Jessica! De ville också visa sin dotter områden som hon inte hade besökt ännu. Anna & Andy känner området väl då de bägge har jobbat här som Mountain guides mm. därför extra kul att resa tillsammans med dem! Härligt sällskap e de också! Här har vi precis mött dem på Campingen och de äter en snabb kvällsmat innan vårt kvälls dopp!





På väg ner till sjön som vi bodde vid. Detta är precis i utkanten av Queenstown och det var en flott camping. Vi hyrde en jätte fin Cabin, som kostade oss 500 kr natten för alla sex personer. Helt ok får man ju säga!

Utsikten vid sjön o campingen var ju enastående, fjällen ligger tätt tätt intill! Vackert!



En underbar solnedgång hade vi mens vi badade. Det var jätte varmt och skönt i luften fast i vattnet var det inte fullt så varmt, som vanligt!

Dags för frukost igen - sen var det dags för Ida att briljera!! Hon hade bestämt sig för att hoppa Bungy Jump så nu gällde bara: Upp till Bevis!

Frukost i gemensamhets köket på campingen! Funkade också jätte bra, fräscht o bra!

Detta är älven hon ska hoppa ut över!

Och här är bron! hjääääälp....

Ok, lite nervös e du Ida! Men med ALL rätt! Du e MEGA strong som gör detta!!

På med bensäkringen.... och sen e det ju bara att hoppa! Tjohooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här får du en välförtjänt SLuuuuuuuRk!


Oj då...tog det slut så fort....

Flinke du e Ida!

















Fortsättning följer....