Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

tirsdag 25. desember 2007

Julafton & Juldagen


JULDAGEN

Då var det juldags morgon och eftersom solen gassade från klarblå himmel var det inte svårt att besluta sig för att dra till BEACHEN! Martin tipsade om en bra surfestrand som hette Murdering Beach...hm...något skeptiska drog vi dock iväg med två bilar fullpackade av allt från grävmaskiner till surfbrädor - här skulle vi minsann kosa oss skikkelig... Och vilken strand sen - vägen dit var något spektakulär och "svingete" som Fideli uttryckte sig... smal var den också tyckte Truls som satt bredvid...he he he. Men som sagt, det var nästan som en paradis strand och lustigt nog var det nästan bara att välja och vraka för ute på den sidan av stan ligger den ena stranden efter den andra. Man väljer strand efter bästa surfebølger/surfvågor!

MURDERER BEACH




Detta var skylten ner till stranden, det är Ida och vår bil i bakgrunden! Glad att vi hittade fram!




Filippa på väg ut i vågorna - idag surfade hon nästan hela tiden vi var på stranden. Resultatet blev till slut en blåfrusen tjejs om vi mer eller mindre fick dra ur våtdräkten! Men kul hade hon!


Felix o Fideli efter första dyket - kallt tyckte de och stannade efter det mest på land och grävde slott o tunnlar i sanden i stället. Fideli visade sig också vara KONGE på frisebee - jøjje meg....Tyvärr blev Felix träffad av en och blev lite satt ut en stund, men han kom sig fort igen.


JULAFTON

I går var det julafton och vi firade en svensk variant här hemma i huset tillsammans med Nanny-Ida och Martin (som också bor i Stavanger!). Det blev så lyckat och kändes riktigt riktigt juligt tillslut - men det tog sin tid, det var inte förrän maten stod på bordet och glöggen (hemmalagad) började dofta som det kändes som om det var julafton! Men som sagt, det var gott att vi hade Ida o Martin hos oss för det gjorde att vi kändes som en enda stor familj - vilket man ju vill vara i dessa juletider!


Se de tre små fina julebarnen! Fideli trotsade de nyinköpta julkläderna och valde hellre en sommar klänning - och det kan jag förstå, här är ju sommar!!

Här är vårt fina julbord - eller snarare självaste buffèn där det mesta var hemma gjort, till o med glöggen! Den har vi dock inte druckit ännu...ska ha den med på hyttetur om onsdagen!

Här sitter vi allesammne, kl är ca 18 och vi var alla gott hungriga och törstiga! Barnen är förväntansfulla!
Efter maten började vi göra oss klara för ännu ett besøk...nämnligen av självaste Nissen/Tomten! Vi hade ju all en viss förhoppning om att han skulle hitta oss här i 8 Featherston Street...and guess what? Han kom, och tänk, han kunde till och med några ord norska! Men mest gick det i engelska och de små förstod det mesta! Härligt och mycket spännande för stora och små. Det var kul att se Felix reaktion på tomten, han minns ju inget från i fjor så i år var det riktigt stort för honom, han passade på honon ordentligt och såg till att vara en hjälpande hand när tomten snurrade till alla namn!

Fideli måtte hjälpa Tomten in i mellan att läsa de alla konstiga namnen...han var nog inte helt van vid våra Skandinaviska namn! Thi hihihi

Ida tänder upp lite koselige ljus - även om inte mörkret har kommit ännu, men det gav oss ju i alla fall lite extra julkänsla!

Efter att Nissen hade gått var det dags att dela ut alla paket som små-nissarna hade varit och lämnat under granen - där var det Filippa som tog på sig "nisse" rollen och fick läsa upp alla namn. En efter en öppnade vi och det blev en härlig stämning här i huset!! Massa skratt och jubel efter att det ena paketet efter det andra blev öppnat! Felix standard fras, efter X-antal paket var: Neeej men ohhhhhh.....
TUUUUUUUSEN takk Anette, Geir, Arne Gabriel og Selma för den flotte gaven helt fra SUNDE, hva kunne vel sitte bedre!? Vi har allereden smakt en av den!!!


Mamma Åsa fick sig ett par nye Oklaeys! COOOL MAN:....

Nu har Ida o Martin fått sig varsin helt EGEN KIWI pippifugl! Og med nisseluve o spelande julemusikk!!

Fideli fick en DORA strandhandduk! Så fiiiiiiin tyckte Fideli!

Felix bara MÅTTE ge Martin en go-klem etter den fine HIV o HOY badekåpen! Tuuuuusen takk.

Ida fick nya coool Billabong Trosor, tuffa va?

Undrar va det är här i?????

Martin och Truls fick var sin LIK present och anledningen till den presenten förstår ni nog när ni ser bilden!!!

THE NAUGHTY BOYS!

Efter Nisse besøket belv det New Zealands Pablova - en speciell maräng tårta som man skulle klä med grädde/krem och sen pynta med färska bär. Inte helt vår smak så den sista biten blev donerad till välgörande ändamål...kan man säga...en av oss hade altid haft lust till att dyka i...mer säger jag inte här....och bildbeviset låter jag överlåta till dykerskan själv....he he he.

Neej nu är jag trött på TRÔGA internet upplopplingar och vill bara avsluta med att säga att jag hoppas alla har haft en fin jul och att ni får en fin start på det nya året. Vi åker till TWIZEL i morgon onsdag, det ligger nära Mnt Cook och där har vi hyrt en hytte och ska bara bada o kose oss så mycket vi bara kan.

Också TUSEN TAKK til Ann Kristin og Tiriltunge för den fina hälsningen här på blogen, det värmde och det var en meget stolt Fideli som fick hälsningen! Hon somnade gott efter den!

Vi hørs snart igen! Kram kram

Åsa & Crew

Ps. Sååå kul att också få prata med fam. Sundsbø Deak via Msn/skype - mer av sånt! Det funkar så bra och är jätte kul!! Så känner man sig inte så långt borta heller! Ds.