Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

tirsdag 4. mars 2008

Filippas Triathlon!

Detta är kvällen innan den stora dagen och Filippa hade en god del fjärilar i magen, vilket man så klart ska ha! Här har vi tränat på att få på all utrustning på och av eftersom de måste fixa detta själva, vi vuxna har inte lov att hjälpa till!


















Det var en regn tung morgon (08.00) som mötte oss när vi vaknade - inget som Filippa tänkte på utan snarare vi supportrar....särskilt tänkte vi på Felix som inte har regnbyxor (försvunnit på vägen!)


På grund av det dåliga och kalla (10 gr) vädret så utgick sim-distansen och i stället gjorde man som i riktiga Triatholns, man la till en extra spring distans i stället. Så nu ser det ut på följande vis: 1.5 km spring, 4 km cykel och 1.5 km spring!

Det slutade med att cykel distansen blev nedkortat pga regnet som bara blev intensivare och intensivare - anar inte hur långt de cyklade men det var nog närmare 3 km - det är inte så viktigt, det viktigaste är att Filippa ville vara med och fullförde det hela med ett enda stort SMIL!

Det gällde att hålla sig både varm och torr innan start!
Här är Filippa och Samantha klara för att gå ner till start området! Snart gäller det!























Här har starten gått men vi kan inte se varken Filippa eller Samantha ännu....totalt var det över 1000 barn som var med och alla hade fått sina speciella tider för att starta, baserat på ålder!


















Här kommer Filippa i full fart, ser ni henne? Tjejen till höger i de turkisa byxorna heter Katie och går i samma klass som Filippa, hon bor också i samma gata som oss varpå de leker en del de två också! Vi visste inte att Katie skulle vara med så det blev en kul överraskning för Filippa!


















Här har hon precis funnit ut var cykeln stod, nu gäller det att få på sig hjälmen och komma i väg!


Så där ja! Efter att hjälmen satt på plats var det inte lov att börja cykla förrän man var ute ur "transition" området!

Då var hon på väg - cykeln som ni ser kunde ha varit lite större men man tager vad man haver - och som sagt, barn klagar inte!


Oj då - första flaskhalsen....många barn som ska passera en smal passage....Filippa i röd hjälm!

Här kommer Samantha i full fart - på väg in för att bya till löpning!
Här ser det tungt ut - och regnet det bara öser ner. Här är hon på väg att närma sig byte igen!

















Det börjar närma sig målgång men fortfarande lite kvar. Izzy som går på samma skola är alldeles framför och jobbar också på.























Här är hon i spurtar tagen, dags för sista spurt och rätt i MÅÅÅÅÅL!
Grattis Filippa för att ha klarat av din första Triathlon - du gav 100% och kämpade helt in i det sista! GOTT JOBBAT GUMMAN! Vi är stolta av dig!



Här står hon i kö för att få sin medalj -























JAAAAAAA, jag klarte det och fick min medalj.

Efter att allt var klart fick alla utövare hoppa i poolen där det var 29 gr varmt - skönt sa Filippa att få lov att värma sig!!