Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

lørdag 19. januar 2008

Happy Birthday Mamma!!


Och så har den 19 Januari passerat och mor i huset har blitt hela 34 år...jaa det närmar sig den vuxna åldern...fast än så länge kan man nog inte märka så mycket av den får vi hoppas! Neej födelsedagar för de vuxna i familjen är ju inget vi brukar fira men då man befinner sig på andra sindan jorden så måste man ju ta varje tillfälle till fest om möjligheten ges! Det blev en dag full av aktivitet för stora som små - Familjen Bjørklund møtte plikt troget upp på kajen i Mac Bay och likaså gjorde Anna och Jessica! Barnen hade ingen aning om vad vi skulle ut på idag - inte heller Ida, egentligen, även om hon hade luskat i många dagar....tillslut tog hon det dog tror jag...i alla fall nästan...

Det blev, till allas lycka, en färd med Vikinga båten som har legat och frestat oss länge nu här utanför....Det visade sig sen att man kunde "hyra" båten från en ung kille (25år) som inte tog varken betalt eller bensin pengar, men där emot önskade han att vi donerade en liten summa till den lokala Båt klubben! Fantastiskt. Någon historia runt båten kan jag inte, vet bara att Kapten Scott köpte (eller bygde) den infør ett slags båtrace - sen har han den før att köra vänner i - och snart var det ett bröllop som stod på tur! Häftigt...men oj va bruden kommer att bli våt - för det blev vi! När han vände och körde mot strömmen i bayen så skvätte det gott in över kanten och flera av oss blev dyvåta! Men det gjorde inget, solen torkade oss på noll tid.

Efter Båtfärden hade Kapten Scott en uppgift för barnen, en skatt hade blivit gömd i Mac Bay någon stans och han behövde hjälp för att finna den! Med spade och skattkarta i handen begav vi oss således iväg på tur...kartan förde oss bort från stranden upp mot skolområdet - och till Felix stora glädje, in på Playschoolen!! Efter att ha räknat steg och mamm-längder var det så dags att börja gräva...djupt djup ner i sanden visade sig så något rött...ojj spänningen var olidligt...det var något stort och ungarna var tvungna att gräva vidare och djupare...tillsut fick de upp det röda som visade sig vara en sjörövar skylt som visade var skatten låg...under den låg sen den stora SKATT KISTAN! Efter lite avsandning var det så dags att öppna den - födelsedags barnen fick äran att dra upp låset och försiktigt öppna upp locket......da da dada.......när locket flög av glänste det så klart av massa GULD! oj oj oj vad Guld det va!

Efter skatt jakten var vi hungriga så då blev det buffè uppe hos oss och det smakade sjukt gott!

Nu e klockan redan blitt Midnatt så nu ska jag gå och lägga mig! Natti Natti...ha en fin dag!

Kram från
Viking Åsa & Her Crew
Jaa da, jag raknar med att Vikingarna ocksa hade solglasogon...solen lyste val da ocksa?


Her ser dere Felix i full viking mundering. Han stor koste seg på båten og sjøng HIV o HOY så det ekade øver haven!












Ok, da drar vi ut pa uppsåt! Alla klara for avfard!


Detta var prydnatden pa baten, laskig va? Felix tyckte drage hodet var litt skummelt men coolt! Faktum e att det kan spruta eld...men bara om kvallen....nasta gang kanskje!

Fideli tyckte det var spannande att kora bat, aven om ocksa hon blev lite blot!













Pappa Viking - Truls var helt klar han ocksa!
John Vegard, pappa till Synne o Varinn, har i full mundering! Tjaa, en akta nordlennings viking, ikke sant? Vi tankte over en liten Vikinga kamp mellan svenskar och Nordman men fant snart ut att den Norska delegationen var nagot tyngre lastade...mindre barn och fler voksne...sa det forblev god fred pa skutan!



Filippa, jenta var - har har hon inte hunnit bli sa vat annu! Hon var nog en av de som blev mest blot! Hi hi hi det var nog inte sa illa trots allt....















Den minste av alle Vikingene var lilla Vårinn 15 mnd hon hade det super kjekkt selv om mor ble litt våt og det også skvette litt på hu! Smilet var der hele tiden!



Vår solstråle Ida, jaa henne ser ni ju bara le hela tiden, eller hur - og selv denna dag, med hornen i topp og alt så var där 100% smil at se! Horn klær deg faktiskt Ida!!!




Og her sitter mini-gjengen oppradet! Felix, Fideli og Synne! På fotot er Synne fremdeles ganske torr...men etterhver var hon relativt våt kan man si...av bølgesprut!!




Og her er lilla Fideli!

Viking høvding Scott og Kapten øver skutan! En stillsam fyr som kunde det å plaske ner sine gjester! Det vi inte visste var jo att han bar på en hemlighet!!!!










Ja her ser ni självaste skutan...bättre bild än så blev det inte då mitt i allt HIV i HOYANDE glömde av att ta bild på självste båten! Får ta en bättre bild vid ett senare tilfälle!
Här blottgörs den stora hemligheten som Scott bar på....en SKATT KARTA! Oj oj oj oj...nu blev det full rulle på stora som små...ja ja, en del diskusjoner blev det ju så klart också för det var ju tydligt att de som ritade kartor på Vikinga tiden INTE var orienterare...hm..passa kartan visste de inte helt vad det va...men barn e KREATIVA og det løser ju det mesta....

SKATTEN BLEV FUNNEN og här står Jessica med den...nu ska den bara sopas av lite och sen fick självaste födelsedags barnet lov att öppna!!!!





Dags att gå hem med den funna skatten!

Efter god mat var det dags för nästa överraskning! Mor fick en hemmagjord Pinata av barnen och Ida - SLÅ!!! En helt fantastisk överraskning och inget som jag någonsin gjort förrut!










Här har Felix klätt sig ut som tjejen i Lazy Town - kan inte minnas hennes namn men visst blev han söt! Han ser lite allvarlig ut på fotot men det var inte tillfälle...han var egentligen väldigt stolt!! Inte varje dag man som gutt får lov att ha ROSA hår och ROSA kjole, eller hur!?