Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

mandag 31. mars 2008

Långfredagen

Påsken över...men här följer lite bilder på vad vi hittade på under ledigheten. Barnen hade 5 dagar fri från skolan så vi tog en riktigt lång dag tillsammans under långfredagen. Resten av dagarna jobbade mamma men pappa var ute på flera aktiviteter med ligan!

Då solen och värmen var närvarande som vanligt beslöt vi oss för att på Långfredagen ta turen till Tairi Mouth, ca 30 min söder om Dunedin. Detta var stranden som Linda mer eller mindre växte upp på och därför ville visa oss den. Det var en storartad strand, hur lång och bred som helst - men vi skulle minsann inte ligga på latsidan utan ut och gå. Och bråttom var det för vi var tvungna att nå en mycket speciell strand (Shell Beach) innan högvattnet började gå upp igen. Vi gick nog i ca 45 min och mycket av tiden var klättring över vulkan klippor samt igenom små grottor! Jag tänkte ju så klart på högvattnet.....
Här har vi kommit fram till den ligga grottan vi var tvungna att gå igenom för att komma ut på andra sidan. Här brukade det visst ligga sjö lejon så det var med stor spänning vi gick in. Felix trodde kanske också att Sabeltann brukade vara här och gömma sina skatter...Men ack nej, puh, varken sjölejon eller sjörövare stötte vi på och lika bra var nog det!


Här har de andra kommit sig ut och upp från grottan..jag e kvar inne för att fota men skyndar mig sen ut i solen igen!
Tre fina barn som pustar ut på Shell Beach! Nu började det roliga - att plocka Paua Shell. Det är en otroligt vacker snäcka som de gör smycken av här nere. Filippa har köpt sig
örhängen i Paua Shell och är mycket stolt över de! NZ made!


Mens barnen letate snäckor så tror ni inte att The Easter Bunny hade varit där....jojjomensan...helt plötsligt råkade Fidlei hitta ett litet choklad ägg i en bersskreva...och sen hittade Felix ett...osv...










Linda hittade ett MEGA Paua Shell - det största jag har sett någonsin och hon sa att dessa fanns överallt när hon var liten. Men under årens lopp har man plockat upp för många små (de är en delikatess) så även dessa är nu svåra att hitta.
Vi hittade också Kamulfage Krabbor och de var spännande att se på. Inte har vi väl förr sett så håriga krabbor?
Här visar Katie stolt upp vad hon har hittat på stranden - och minsann ett litet ägg till henne med! Den lilla färglada snäckbiten i mitten är en flis av ett Paua Shell.
Felix och jag gick förbi fler stora spindelnät när vi tog en liten genväg uppe i gräskanten. Inne i berättade Truls att han hade sett flera tusen med larver....mmm mm tur att inte jag såg det.....
Här ser ni bara slutet av stranden...och detta är när vattnet fortfarande är lågt...











När vi väl kom tillbaka till stranden var det dags för bad, surf och lek. Killarna badade så massor att vi tillslut fick dra dem ur sina våtdräkter. Här poserar Felix och George i sina fina handdukar! Kan ju nämna det att vi mer eller minre fick springa tillbaka till utgångspunktet för att vattnet gick så fort upp!! Tjoheii...lite små stressigt men det gick!

Efter strand liv var det dags att åka hem och duscha för att sen vara PRICK hos Oddrun, John, Synne o Vårinn på go härlig middag! Vi åt en utsökt kyckling gryta som Oddrun hade lagat och barn och vuxna åt och drack tills det inte fick plats mer.

Här ser ni hela ligan. Filippa, Vårinn (18mnd), Felix, Fideli & Synne. Ett härligt gäng som trivs otroligt gott i varandras sällskap!


Synne och Fideli.


Som vanligt benyttet de anledningen till att skifte klær och ta på de allra finaste kjolene de har! Fideli känner sig nog som en riktig prinsessa där hon står i Synnes finaste rosa outfit! det ser ju dock ut som om det är Vårinn som har det roligast....
Felix ja, neej han ville inte har kjole på - utan fick i stället låna en mycket fin fotbolls dräkt - eller hur!!!



Här har ni självaste Oddrun! Härlig jente full av sprell! Vi har haft mangen goe samtaler så langt. Det kommer bli trist och tomt när de drar!


























Här er Felix på Påskaftons morgon....och se vad självaste påske haren hade lämnat vid hans sida...oj oj oj...

Fler bilder kommer men nu ska jag sova lite först!!
Over and out!

Ni får inte glömma att också gå in på Oddrun o henens familjs blogg för att se ännu fler bilder på vad vi gör här nere. Oddrun är en mega flinke dama på detta med Blogging!! Önskar jag hade lite av hennes enrgi:


http://www.familienbjorklund.blogspot.com/

Tack för Tutti