Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

mandag 28. januar 2008

The Otago Peninsula Challenge

Da har vi slitit som djur.... Truls, Ida, jag och John Vegard skulle ju vara lite tuffa och vara med pa Otago Peninsula Challenge, ett event som innebar att man skulle antingen ga i 19km, springa i 26 eller cykla mtb i 26/42 km....da vi inte kande till forhallnadena saanmalde sig jag och Ida till Walken men med en viss intention om att springa nar man orkade. John Vegard fick tyvarr problem med ryggen och gav sin cykel biljett till Andy som i slutandan blev en lycklig vinnare i sin klass!!! Stilig...Truls bokad ocksa om och valde att ga...det ar han idag mycket glad for!

Min intention om att springa slogs dod efter ca 50 meter da jag och Truls forsokte ta de forsta jogging stegen och en 'power-walk'andes' dam pustande sa till oss att; -kom i hag att detta ar en WALK, ska ni springa skulle ni ha anmalt er till the RUN! Ha!!! Sa det var bara att lagga sig till med en Power Walk i stallet...nagot som efter en stund visade sig vara sjukt jobbigt....helt andra muskler an vad man anvander vi jogging....mina ben skrek efter att fa lov att slappa los lite....men ack nej, har vagade man inte ens trippa ner for nedforsbackarna...! Men sjalva terrangen var altsa fruktansvart kuperat och man foljde mer eller mindre far-stigar eller inga stigar alls. Upp o ner, upp o ner... Solen stekte men vi kampade pa - Truls och jag holl ett hogt tempo, ibland tillsammans och ibland var o en for sig....Det var ett otroligt upplagg och vid ett sund skulle vi transporteras over till Victory Beach dar vi var tvungna att se upp for sjolejon! De var stora o lite 'grumpy' (sma irriterade) denna dag pga lite val mycket aktivitet. Detta var en strand som annars inte hade besok da det inte finns nagon vag ner till den....inte undra pa att djuren blev lite sma irriterade. Sjolejonens-vanner var utplacerade pa stranden for att ge klartecken till oss att ga forbi dem....kandes skont for de ar STORA....och markerar sin plats pa stranden ganska bastant! Tydligen ganska snabba ocksa....

Bildrna under har jag tagit med mobilkameran darav den daliga kvaliteten - men ska fa betydligt finare bilder av Ida lite senare. Men hall till godo, det ger ju er en liten smak av vad vi upplevde under var 2.45 timmars tur!! Traningsvark? skojar du???

I morgon bar det av till Queenstown med dess varierande aktivitets utbud!

Ma sa gott! Asa & Crew



Har kommer Truls pa en av vagarna...skont med lite vanlig vag in i mellan!

Har ser ni ett av manga sjolejon pa Victory Beach, mannen bredvid haller koll pa oss och Mr Grumpy! Som ni forstar fick vi inte ga for nara....aven om jag tyckte i balan att 2m var allt for nara...
Har har man varm o go pa stranden...i full Power Walk! Tjohoo

Eh...? Vet inte vad detta ar jag tagit pa, men sand ar det ju...antagligen for att visa hur lang stranden var...flera kilometer!

Nasta ar utsikt over sundet som vi fick aka bat over, vattnet var helt kristallklart och man kunde se botten har uppifran!



Victory Beach pa avstand

Ohh Landskapet ar sa vackert!!!

En annan liten strand som dock inte gick pa...


Har ar vi ute och ater pa japansk restaurang...har inget att gora med Peninsula Challenge...men ville bara visa hur duktiga de ar att ata med pinnar! Det var stor stas!!!

Bilderna har ar ocksa tagna med mobilkameran...