Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

onsdag 2. april 2008

Tack Farfar Kjell



Tänk vi fick påsk ägg i posten! Det var en otrolig överraskning för barnen - Tusen Tack Farfar Kjell!! Du må tro det var uppskattat och spännande att öppna!

Påsk Afton

Då var det självaset Påsk Afton och efter att ha klivit upp relativt tidigt tog vi turen till Farmers Market för att bunkra upp grönsaker, frukt, bröd och lite gott Hjort kött. Detta är platsen att gå på om man vill har det färskaste av det färskaste....Det börjar redan kl 0800 och håller på fram till kl 1200. Vi var där strax innan 10 men fick inte tag på det brödet vi ville ha - redan slutsålt...så man måste vara tidigt ute.

När vi kom hem stack tjejerna ut för att Pynta uppkörseln till huset - där srevs det Glad Påsk och div. målningar gjordes. Vi skulle ju ha besök på middag så det gällde att få lyft fram allt... Fideli är inte med på bilden men det var hon som startade det hela - Filippa måtte dock hjälpa till att skriva lite.























Nu har gänget kommit och det var våra norska vänner, Oddrun, John, Synne & Vårinn samt familjen Higham Buxton som består av James, Linda, Alie, Katie & George! Det skiljer bara 1 år


mellan George & Felix så de har blivit riktigt goda vänner - skönt för Felix att få lov att leva ut "grabben" (gutten) i sig in i mellan. Här har George hittat Easter Bunnyn's öron....



När alla kom var det lugn och ro en stund och här sitter alla och spelar ett trevligt Dora spel. Vänta bara, lugnet höll inte i sig speciellt länge...












Helt plötsligt var någon ute och hittade ett spår....Påske Haren hade "pluppat" ut många små ägg...av choklad, konstigt nog....????
Och hjälpe mig...vid slutet av spåren stod en MEGA HARE i vit choklad...oj oj oj...

Felix är visst en av de första till att få ta sig en tugga...mumms....
Här står Filippa, Allie och George och tuggar för fullt....Måste bara säga att de fixade inte att äta upp hela - den var på 500gram och det blev en del igen .... konstigt nog!











Här sitter tre trötta barn - utkörda och ser på en film....



Det lustiga är när man tar foton att det blir ju nästan aldrig några på oss vuxna - men vi hade ett gott måltid med både lite kall och varm mat. Försökte få in lite svenska påsk traditioner...fast å andra sidan vet jag inte om jag vill säga det...låt oss kalla det mulitkulturellt...eller varför helt enkelt inte bara en god blanding av smått o gott! Vi alla stor koste oss i alla fall och när kvällen närmade sig åkte Fideli med Synne hem för att övernatta där! Så spännande för både stora och små!!