Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

søndag 17. februar 2008

Besök från Sverige!

Tjohooo då har vi äntligen fått besök från Sverige - Mormor Millan & Hans har anlänt efter att ha kört från Auckland och hela vägen ner till oss! De kom redan i fredags kväll och det var en fruktansvärt regnig och stormig eftermiddag. Hela helgen har vi tyvärr varit plågade med samma väder, men idag, Söndag vaknade vi till en klarblå himmel. Vinden hade dock INTE bedarrat något.... Men i morse stack i ut för att utforska Otago Peninsula, här där vi bor! Första stopp var Taiora Head och The Royal Albatross Colony - där var vi lyckligt lottade och fick faktiskt se en flygandes Albatross. Härligt Stora!Därefter gick turen vidare upp på kullen...och över till Natures Wonders. Där åt vi en relativt dålig lunch men vi blev mätta...snabbt beslöt vi oss för att ta en guidad tur med en ARGO...en 8-hjulig terreng bil. Nog inte så miljövänlig men den tog oss upp och ner för stigar vi annars inte hade kunnat nå. Vi såg massor av Fur-Seals och deras tuttandes bebisar samt 3 Yellow Eyed Penguins och flera Små Blå Pingviner. Det var en jätte trevlig upplevelse! Barnen skötte sig exemplariskt och fick beröm av gudien Matt - Felix var nog dock mest intresserad av Argon, den kuuuule bilen med 8 hjul!Efter detta körde vi tillbaka mot Macandrew Bay men baksidan av Peninsulan. Stannade till på Allans Beach där det låg ett stort Sjölejon och solade sig i stormen! Där efter hem till en jogging runda medans mormor Millan lagade
















Detta var den coola 8-hjulingen som vi körde i - den tog oss runt på många platser vi annars inte hade kunnat nå. Att den bara kunde kör upp o ner för sådana stuuup branta backar som den gjorde...det gällde att hålla i sig.
Här ser ni en Yellow Eyed Pingvin! Den är större än den lille blå pingvinen som vi har sett tidigare. Man får inte fotografera dessa på för nära håll heller och den här bilden är tagen på långt håll men senare fram zoomad, därav kvaliteten. Men man kan ju tydligt se det gula bandet den har från öga till öga och runt bakhuvudet!


Här står Filippa framför en hel koloni av Fure-seals (päls säl) de hade 8 veckor gamla kutar och var så underbart söta. De små kutarna höll på att lära sig hålla andan i vattnet och lekte därför i små vatten pooler som kom fram i högvattnet!
















Här är sjölejonet som vi "sprang" på när vi gick ut på Allan Beach! Jag vågade inte gå närmre för att fotografera - både av risk att störa honom i sin vil samt att han kan anfalla om han känner sig hotad.


















Så här ser det ut när man ser på de små Blå pingvinerna, man kikar ut i några små hål och där ligger de bara 10 cm ifrån en. Så klart inga fotograferingar tillåtet!




Här är vi på väg ner till Allans Beach - en flott public beach inte så långt ifrån där vi bor!