Familjen Engstrom Grahn

Bildet mitt
Norway
Our lovely New Zealand trip is ended and we are back home again. We will continue to blog in order to keep up some contact with our lovely friends we met while travelling! asa.grahn@uis.no, tfn: +644760041

søndag 23. desember 2007

På stranden sitter nissen....

Jaaa....nå nermer det seg...spenningen var på topp hos barnen i kväll när de skulle krypa i sänge, natten mellan lill-julafon och självaste julafton, det är ju då smånissarna kommer....

Vi har nå også virkelig gjort alt vi kan for å skape litt julestemning her i huset - julegodter er kokt og står på køling, treet er pyntet og årets obligatoriske julebild er tatt! Vi var godt fristet å ta bildet sammen med nissen på byens kjøpesenter men ack nej...stranden vant!

GOD JUL
&
GOTT NYTT ÅR
ØNSKAR
VI ALLA NÄRA & KÄRA
Fast jag tror att vi alla är eniga i att detta såg mycket roligare ut...we do the FAME style!


Efter foto-seansen kom Ida på att vi bare MÅTTE gjøre SAND ENGLER i stället för SNÖ ÄNGLAR, så här blev det full fart på de flesta....

Här nedan ser ni alla våra fina änlgar!!

Detta är stranden vi tog bilderna på St. Kilda - tyvärr inga bra surfbølger idag - till Filippas stora besvikelse som nu är helt "hekta" på surfing!Annars har vi ägnat den sista tiden åt juleförberedelser där det har gått i julebakning i hop med en norsk familj vi har träffat här nere som också ska vara här i 6 mnd og julpyssling. Vi startade med att baka pepparkakor, pepparkakehus samt Kakemän tidigare i veckan! I dag har vi också gjort julpynt vilket vi har klätt granen med till viss del, också julgodiset har blivit kokt och i morgon återstår lite mat förberedelser inför eftermiddagen. Det blir vi i familjen samnt Martin som ska fira skandinavisk jul i morgon den 24.e dec. Maten kommer att bestå av svensk julmat och vi börjar alla glädja oss till det nu!

Här gjörs pepparkaker degen klar - första gången jag gör degen helt från scratch...hemma använder vi ju så klart IKEA'S deg!

Ida stod för självaste konstruktionen - gissa om det blev bra! Hon var också tvungen att göra två hus då Oddrun m. familj måtte få ett hus med sig hem!

Här pyntas det för fullt, Ida spritsa glasyr och jentene pyntade med allt från gummibjörnar till smarties....och fint blev det!Här har vi den färdiga produkten - blev det inte vackert!

Det blev också en hel del små kakor av både Peppar kakedegen och kakeman degen! Mumms...